poniedziałek, 30 maja 2016

Chipsy z Jarmużu

                       
                      Kolejna propozycja na fit przekąskę czyli


CHIPSY Z JARMUŻU 



Potrzebujesz:
  • Jarmuż
  • Oliwa z oliwek lub olej kokosowy
  • Sól
  • Przyprawy (np. chili lub papryka słodka)


              Oddzielasz liście jarmużu od łodyg i kładziesz na blasze pokrytej papierem do pieczenia. W miseczce mieszasz oliwę z oliwek (3-5 łyżek) z odrobiną soli (0,5 łyżeczki) i przyprawami ( chili, papryką lub innymi według uznania). Tak przygotowaną mieszanką polewasz jarmuż i wstawiasz do rozgrzanego piekarnika (140-160 stopni) na 6-10 min.
Pamiętaj aby po wstawieniu do piekarnika pilnować jarmużu żeby się nie spalił. Po upieczeniu wysypujesz wszystko na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Następnie przesypujesz do miski i "wcinasz" jako przekąskę :)




Jeżeli użyjesz oleju kokosowego to musisz go najpierw podgrzać aby zmienił konsystencję na płynną



                                                                                      Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Etykiety