Kolejna propozycja na fit przekąskę czyli
CHIPSY Z JARMUŻU
Potrzebujesz:
- Jarmuż
- Oliwa z oliwek lub olej kokosowy
- Sól
- Przyprawy (np. chili lub papryka słodka)
Oddzielasz liście jarmużu od łodyg i kładziesz na blasze pokrytej papierem do pieczenia. W miseczce mieszasz oliwę z oliwek (3-5 łyżek) z odrobiną soli (0,5 łyżeczki) i przyprawami ( chili, papryką lub innymi według uznania). Tak przygotowaną mieszanką polewasz jarmuż i wstawiasz do rozgrzanego piekarnika (140-160 stopni) na 6-10 min.
Pamiętaj aby po wstawieniu do piekarnika pilnować jarmużu żeby się nie spalił. Po upieczeniu wysypujesz wszystko na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Następnie przesypujesz do miski i "wcinasz" jako przekąskę :)
Jeżeli użyjesz oleju kokosowego to musisz go najpierw podgrzać aby zmienił konsystencję na płynną
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz