Masz problemy ze skórą ? Jest sucha, pomarszczona lub obwisła po odchudzaniu ? Masz problemy ze stawami ? Masz problemy z jelitami ? Jeżeli jesz białe pieczywo, a w dodatku z supermarketów """super świeże bo gorące prosto z pieca""", to masz problemy z jelitami, ale nawet o tym nie wiesz.
Na takie przypadłości idealnym rozwiązaniem jest regularne jedzenie tzw. "Zupy Mocy", czyli tak naprawdę rosołu robionego według bardzo starego przepisu.
Do ugotowania tego specyficznego rosołu potrzebujesz:
Nóżki i kości myjesz ( kości rozdrabniasz) i wrzucasz do garnka. Do tego dorzucasz obrane warzywa i zalewasz zimną wodą. Wstaw na początek na większym ogniu tak aby doprowadzić do zagotowania potem zmniejszasz ogień dolewasz 2 łyżeczki octu jabłkowego,wrzucasz przyprawy i gotujesz dalej. Co jakiś czas patrzysz, czy nie wyparowało za dużo wody i ewentualnie dolewasz. Pamiętaj, że czas gotowania "Zupy Mocy" to min. 8 godz. bo tylko w tedy ma to sens.
Możesz zjeść z makaronem jak typowy rosół albo wypić z kubka lub też zastosować jako podstawa pod inną zupę.
Właściwości:
Kolagen i glukozamina maj zbawienny w pływ na stawy, gdyż odbudowują chrząstkę stawową.
Kolagen poprawia wygląd skóry, a w raz z wit. C i Cynkiem powoduje jej większą elastyczność, a co za tym idzie szybsze ściąganie podczas odchudzania (eliminujemy efekt obwisłej skóry)
Zupa mocy uszczelnia ścianki jelit i odbudowuje ich naturalną florę.
Pamiętaj: aby coś działało to trzeba to regularnie stosować, więc proponuję chociaż raz w tygodniu przez kilka miesięcy gotować taki rosół, a efekty przyjdą. Niestety od wypicia jednego kubka nic się nie zmieni :(
Dziękuję mojej narzeczonej Karinie za podjęcie się wyzwania i ugotowanie "Zupy Mocy" :)
Dla kobiety wyzwaniem są tu kurze nóżki, które nie wyglądają zbyt apetycz
Na takie przypadłości idealnym rozwiązaniem jest regularne jedzenie tzw. "Zupy Mocy", czyli tak naprawdę rosołu robionego według bardzo starego przepisu.
Do ugotowania tego specyficznego rosołu potrzebujesz:
- kurze nóżki
- kość z mięsem wołowym
- połamane kości wieprzowe lub wołowe (pamiętaj, że zależy Ci na szpiku z kości, a więc musisz tak je pokroić lub połamać aby szpik miał możliwość wydostania się podczas długiego gotowania)
- warzywa: seler, marchew, pietruszka itd.
- przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liście laurowe (przyprawy do wszystkich potraw dobieraj według swojego smaku)
- ocet jabłkowy (ocet jabłkowy kupuj zawsze w niedużych sklepach ze zdrową żywnością bo jest w tedy większa szansa, że kupujesz to co chcesz, a nie jakiś syf udający ocet jabłkowy.
Nóżki i kości myjesz ( kości rozdrabniasz) i wrzucasz do garnka. Do tego dorzucasz obrane warzywa i zalewasz zimną wodą. Wstaw na początek na większym ogniu tak aby doprowadzić do zagotowania potem zmniejszasz ogień dolewasz 2 łyżeczki octu jabłkowego,wrzucasz przyprawy i gotujesz dalej. Co jakiś czas patrzysz, czy nie wyparowało za dużo wody i ewentualnie dolewasz. Pamiętaj, że czas gotowania "Zupy Mocy" to min. 8 godz. bo tylko w tedy ma to sens.
Możesz zjeść z makaronem jak typowy rosół albo wypić z kubka lub też zastosować jako podstawa pod inną zupę.
Właściwości:
Kolagen i glukozamina maj zbawienny w pływ na stawy, gdyż odbudowują chrząstkę stawową.
Kolagen poprawia wygląd skóry, a w raz z wit. C i Cynkiem powoduje jej większą elastyczność, a co za tym idzie szybsze ściąganie podczas odchudzania (eliminujemy efekt obwisłej skóry)
Zupa mocy uszczelnia ścianki jelit i odbudowuje ich naturalną florę.
Pamiętaj: aby coś działało to trzeba to regularnie stosować, więc proponuję chociaż raz w tygodniu przez kilka miesięcy gotować taki rosół, a efekty przyjdą. Niestety od wypicia jednego kubka nic się nie zmieni :(
Smacznego.
Dziękuję mojej narzeczonej Karinie za podjęcie się wyzwania i ugotowanie "Zupy Mocy" :)
Dla kobiety wyzwaniem są tu kurze nóżki, które nie wyglądają zbyt apetycz
Tomek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz