czwartek, 28 grudnia 2017

Ciasto jogurtowo-owsiane z jabłkami i gruszkami

 

        

Składniki :

  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki owsianej
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • 6 łyżeczek ksylitolu
  • Szczypta sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 400 g jogurtu naturalnego   
  • 2 duże gruszki pokrojone w kostkę
  • 2 jabłka
  • duża garść daktyli



 Przygotowanie: 

  Jajka rozbełtać. Mąkę i proszek przesiać. Dodać ksylitol, sodę, olej i jogurt. Jabłko pokroić na plasterki albo w kostkę. Dodać do masy. Do masy dodać też pokrojoną gruszkę oraz pokrojone na mniejsze kawałki daktyle. Przełożyć do keksówki. Piec ok. 40-50 minut w 180 stopniach. A najlepiej do tak zwanego suchego patyczka. Smacznego :-)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Etykiety